top of page
Yazarın fotoğrafıKahramANNE

Emzirme Destekleyici Sistemi Nasıl Kullanılır? Bebeğimi Tekrar Emzirebilir miyim?

Anne veya bebeğin ayrı kalması, annenin ilaç kullanması sebebiyle emzirmeye ara verilmesi, bebeğin hastanede yatışı, yeterli destek bulamama gibi çeşitli durumlar emzirmeyi kesintiye uğratabilir. Üzülmeyin sevgili anneler. İşte sizler için tasarlanmış harika bir yöntem. Bu yöntemi kendiniz de deneyebilirsiniz. Ancak uzmanlardan yardım almanın başarı oranını arttıracağını unutmayın. Şimdi bu sistemin nasıl kullanıldığına bakalım.

Emzirme Destekleyici Sistemi için Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  1. Beslenme sondası (katater). 5 numara gri uçlu sondayı tercih edin. Eczane veya medikalde bulamazsanız 6 numaralı sondayı da kullanabilirsiniz. Ancak süt/mama akışı hızlı olacağı için hortumu ortadan biraz kıvırıp akış hızını azaltmak gerekiyor.

  2. Biberon veya sağma makinası için verilen süt kabı ve biberon ucu (emzik)

  3. Flaster

  4. Enjektör (Şırınga) Sondanın/hortumun temizliğinde kullanılır.

Emzirme Destekleyicisi Sistemi Nasıl Hazırlanır?

Öncelikle beslenme sondasının renkli olan kısmını sağılmış süt veya mama hazırladığınız biberon içerisine koyun. Sondanın diğer ucunu ise memenizin ucuna getirip hizalayın. Hareket etmesini önlemek için cildinize flaster yardımı ile yapıştırın emzirme hızını ayarlayın. Biberon bebeğin konumun altında olursa akış hızı yavaş, bebeğin üzerinde olursa akış hızlı olur.

Emzirme Destekleyici Sistemi ile Bebek Nasıl Emer?

Emzirme destekleyici sistemi kurulduktan sonra en önemli kısma geldiniz. Öncelikle rahat bir koltuğa oturun. Annenin rahat ve sakin olması emzirme başarısını arttırır. Bebeği uygun pozisyonda kucağa alıp memenin kahverengi bölümünün bir kısmı veya tamamı bebeğe verilir. Bebek memeyi tuttuğu anda sondanın ucu bebeğin ağzına yerleştirilir. Sonda ile memeyi aynı anda da verebileceğinizi unutmayın. Buna bebeğiniz karar verecek. Bebek memeyi emerken sondadan akan süt/mama ile karnı doyacak. Bebeğiniz emmeye devam ettikçe memelere uyarı verecek. Böylece oksitosin hormonu harekete geçerek sütünüz artacak ve anne-bebek arasında bağlanma sağlanacak.

"Sevgili anne,

Çeşitli sebepler yüzünden emzirme kesintiye uğradıysa kendini yetersiz hissetmekten vazgeç. Her bebek nasıl farklıysa her annenin koşulları ve içinde bulunduğu durumu farklıdır. Toplumda yeterli destek bulamayan lohusalık döneminde emzirme sorunları yaşanmasından herkes sorumludur. Emzirmek anne ve bebek için harika bir başlangıç. Tüm çabalarına rağmen başarılı olmuyorsa lütfen kendini üzme. Unutma, bebeklerin en çok sevgiye ihtiyacı var. Sen kendini yeterli ve değerli hissedersen bebeğine daha çok sevgi verebilirsin. Unutma bütün anneler bir Kahramandır."


Emzirmenin tekrar sağlanması için sistem
Emzirme Destekleyici Sistem (EDS)

99 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Yazı: Blog2 Post
bottom of page